Парламентът изслушва премиера Бойко Борисов за Плана за възстановяване и устойчивост. Планът трябва да бъде обявен публично и да бъде обсъден от Народното събрание. Това стана ясно от думите на председателя на ПГ на "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова след Председателския съвет.

Освен това утре депутатите ще обсъдят създаването на комисия за ревизия на управлението на ГЕРБ. Утре ще се обсъди и създаването на правна и здравна комисия и комисия по бюджет и финанси. Ще бъдат избрани и техните членове. До приключване на ремонта на сградата на Партийния дом депутатите ще заседават в страната сграда.

Мая Манолова: ГЕРБ саботира Плана за възстановяване и устойчивост

Мая Манолова: ГЕРБ саботира Плана за възстановяване и устойчивост

Не е редно въпросът за предоставяне на 20 млрд. лв. да бъде тайна

Попитана какво ще стане, ако премиерът Борисов не дойде, Манолова отговори: "Вече има председател на парламента и ръководство на парламента, които няма да толерират подигравките на изпълнителната власт със законодателната".

Припомняме, депутатите се преместиха в новата сграда на Народното събрание - бившия Партиен дом, в началото на миналия политически сезон на 2 септември 2020 г.

Тогава обаче журналистите изразиха недоволство, тъй като се оказа, че достъпът им е ограничен и на практика могат да видят кой влиза и излиза от сградата на парламента единствено от прозореца на тоалетната, предвидена за ползване от журналистите.

Медиите дори внесоха подписка срещу новите условия, при които са принудени да работят.

Днес на 15 април 45-то Народното събрание бе открито в старата историческа сграда. В залата като избрани депутати присъстваха и министри от кабинета - вицепремиерът Томислав Дончев, Деница Сачева, МТСП, Костадин Ангелов, МЗ,Красен Кралев, ММС и др., но не и премиерът Бойко Борисов.

По-късно бе обявено, че премиерът Бойко Борисов е депозирал обаче оставката на кабинета в деловодството.

Днес депутатите от 45-ото НС избраха председателите на новите парламентарни групи, както бе избран и председател на Народното събрание.