"Демократична България" са против варианта на мажоритарен вот, предлаган от партията на Слави Трифонов. Това стана ясно от коментара на Христо Иванов в кулоарите на парламента. Това ще навреди на българската демокрация. Но партията склонна да обсъжда варианти на избирателна система с по-мажориратен елемент. Това трябва да стане обаче чрез задълбочен анализ. В момента имало по-спешни неща, които да се решат вместо мажоритарен вот, по думите му.

Припомняме, от името на ИТН вчера Тошко Йорданов не заяви за приоритет коренната промяна на избирателната система, каквато е платформата на ИТН, опираща се на референдума от 2016 г. За сметка на това обаче от ГЕРБ заявиха намерението си да изпълнят обещанието на Слави Трифонов, на което обаче лидерът на ИТН възрази остро с позиция в фейсбук.

Борисов актуализира темата за Велико народно събрание

Борисов актуализира темата за Велико народно събрание

Колегата политик Слави Трифонов да не дезертира

Изцяло мажоритарни избори, по мнението му, ще тласне махалото в обратната посока. Тези с пари ще се в по-добро положение. При изцяло мажоритарен вот малките партии ги няма и печелят ГЕРБ и ДПС. Никой не иска това, според Христо Иванов.

Нинова внимателна с изводите за мнозинство

Нинова внимателна с изводите за мнозинство

БСП не участва в сценарий, а си има позиция

Той подкрепя да няма ограничения за секциите в чужбина. Субсидия от един лев не е добра идея. Според него трябва да има механизъм за контрол на харченето на субсидиите за партиите. Знаем, че който плаща, той поръчва, ако не плащат гражданите през публичните финанси, те съвсем няма да могат да очакват да поръчват музиката, музиката ще се поръчва от спонсорите, коментира народният представител.

Формацията е отворена за дебат как да се промени системата на финансиране на партиите.