БСП не е потърсена официално за разговор от "Има такъв народ". Това заяви заместник-председателят на БСП Ирена Анастасова в сутрешния блок на БНТ.

По думите й от консултации, разговор и диалог винаги има смисъл в политиката.

Дали има смисъл от тях зависи от политическите партии и президента, но тя не мисли, че сме се придвижили нанякъде след изявленията на партиите. Според Анастасова ИТН имат тактика и нямат достатъчно готовност за някакви по-конкретни заявки и изявления, може би е и комплексно. С БСП все още не са водени никакви неформални разговори.

Радев пита БСП готови ли са за кабинет, Нинова решава, ако получат третия мандат

Радев пита БСП готови ли са за кабинет, Нинова решава, ако получат третия мандат

БСП да е пресечна точка в Народното събрание, иска Румен Радев

Тя посочи, че всеки един човек трябва да помисли и да си направи изводите коя партия е била на протестите. Дали ИТН е партия на протеста, оцениха хората, отчете Анастасова, според която делението на партии на протеста или не е изкуствено и е привнесено като оценка и позиция в политиката с определена цел - БСП да бъде натикана към партиите на статуквото.

Тя не мисли, че БСП ще бъде заобикаляна по важни позиции в парламента, а влезлите партии трябва да си говорят и да уточняват позиции. Когато искаш подкрепа от даде на партия, няма как да не разговаряш с нея. Как да дадем на сляпо подкрепата си, запита Анастасова.

Ирена Анастасова разчита на здравния разум, защото все пак социалистите не предлага космически неща, а неща, които интересуват хората, твърди тя.

Румен Радев настоя, че не може да е архитект на бъдеща коалиция

Румен Радев настоя, че не може да е архитект на бъдеща коалиция

Десислава Атанасова очаквала първо поздравления за победата