Националният оперативен щаб е разформирован, считано от днес.

Щабът беше създаден със заповед на министър-председателя Бойко Борисов в началото на пандемията през февруари 2020 година и бе оглавен от директорът на ВМА Венцислав Мутафчийски.

Националният оперативен щаб имаше за цел да организира и координира действията на компетентните държавни органи във връзка с обявената от Световната здравна организация спешност за общественото здраве от международно значение по отношение на заболяването COVID-19, пише в прессъобщението от Министерски съвет.

Борисов събра министрите и излезе в отпуска

Борисов събра министрите и излезе в отпуска

Премиерът се захващал сериозно да работи по подготовката на новото правителство

Премиерът Борисов свика извънредно заседание на кабинета днес след като свърши първото тържествено заседание на 45-то Народно събрание. Повечето от министрите в кабинета Борисов - 3 бяха избрани за депутати. 

На извънредното заседание стана ясно, че Борисов излиза в отпуска утре, когато трябваше да се яви в Народното събрание за изслушване. Това няма да се случи, а в пленарна зала ще отиде вицепремиерът Томислав Дончев.

Тази сутрин премиерът Борисов не дойде в парламента, а оставката на правителството бе подадена през канцелариите на двете институции.

Изчитане по азбучен ред на 240 имена и вдигане на ръка за старт на парламента

Изчитане по азбучен ред на 240 имена и вдигане на ръка за старт на парламента

Стартът на 45-то Народно събрание