Не преговаряме със задкулисието с власт и пари, не правим скрити договорки с Борисов за правителство, нито с ДПС за президент. Ние сме за открито, стабилно и честно управление, което да започне разграждане на паралелната държава. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от трибуната в програмната реч на партията за старт на 45-то Народно събрание.

БСП няма да подкрепят правителство на ГЕРБ няма да правят голяма коалиция. Социалистите биха подкрепили правителство на "Има такъв народ" по политики за разграждане на паралелната държава.

Десислава Атанасова: Време е шоуто да приключи, в политиката няма скечове

Десислава Атанасова: Време е шоуто да приключи, в политиката няма скечове

Злобата и жаждата за реваншизъм и мъст не са достатъчни

Нинова пожела здраве, мъдрост, решителност, по-малко емоции и повече радост. Нека носим отговорността си достойно, призова лидера на БСП.

По думите й днес не просто се открива поредното Народно събрание, а се полага началото на парламентарни процеси, които ще определят пътя пред България. Ние сме в здравна, икономическа и социална криза и сме на прага на финансова и политическа такава, предупреди Нинова и настоя за разум и отговорност.

Карадайъ посочи приоритетите за подкрепа на кабинет

Карадайъ посочи приоритетите за подкрепа на кабинет

Изборите отминаха, сега предстои трудното, изтъкна председателят на ДПС

За БСП задачата е най-лесна - червените имат на какво да стъпят, защото в последните 4 години са последователни и стабилни в политиката, която водят. Нинова очерта политиката на БСП в 5 направления - за България, за здравната, икономическата и социалната криза, за парламентаризма, за правителството и за властта и задкулисието.

"За БСП е лесно - бяхме последователни и стабилни са в политиката." Ние сме готови с ясни и конкретни предложения за Плана за развитие. За здравната, икономическа и социална криза на БСП също няма да й е трудно. Социалистите са готови и внасят още днес в Народното събрание пакет от закони, които касаят помощта за малкия и среден бизнес, спешни решения за данъчна и кредитна ваканция, помощ за домакинствата и младите семейства.

Парламентаризмът за БСП е основна приоритетна задача. ГЕРБ поставиха в подчинение само на един човек парламента и с това погазиха Конституцията, заяви Корнелия Нинова. БСП са готови с редица решения като спиране на порочната практика да се внасят закони без оценка на въздействието, както и с ревизия на закони, обслужващи частни интереси, както и за приемане на устойчиво законодателство.

За изпълнителната власт и правителството от БСП настояват на пълна ревизия. Народното събрание да наложи мораториум на решенията на сегашното правителство, настоя Нинова. БСП не просто констатира фактите, а действа, обеща лидерът на БСП.

Паралелната държава, създадена десетилетия наред трябва да бъде разградена, настоя още Нинова и допълни, че нейното унищожаваме ще изисква общи усилия на всички ни като народ. БСП 4 години се борят с паралелната държава,