Религията може да бъде обединител и миротворец. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ от парламентарната трибуна, който започна с поздравление за празника Рамазан.

Изборите отминаха, сега предстои трудното, изтъкна той. ДПС тълкува вота на хората като сигнал за промяна към връщане на политическата нормалност и рестарт на държавността.

Ние от ДПС сме категорично готови за избори веднага, увери Карадайъ. Но сега е моментът да започне възстановяване на нормалността, допълни той. Институциите не функционират съобразно Конституцията, а според оценката на движението има институционална криза.

ЦИК подготвя оценка на слабите места в Изборния кодекс

ЦИК подготвя оценка на слабите места в Изборния кодекс

Ще бъде извършен анализ на отминалите избори

ДПС иска да се върне властта в залата на Народното събрание. Карадайъ каза, че партията може да подкрепи правителство на трите нови формации с няколко приоритета: за ваксинация на населението, подкрепа на бизнеса и реформа на Плана за устойчивост и възстановява.

Необходимо е ново начало, смята лидерът на ДПС. Парламентът е длъжен да отговори на това изискване на суверена, убеден е той. Хората, по мнението му, искали да се изпълни девизът "Съединението прави силата". Нека се запитаме каква България искаме, призова Мустафа Карадайъ.

Успехът започвал с това днес ясно да се каже, че няма да се допусне да се руши демокрацията.