Много тежка загуба, много тежък момент за нашата партия и за България.

Оценката е на кметът на Перник Станислав Владимиров. Според него в момента има риск БСП да освободи терен в лявото политическо пространство и там да нахлуят политически караконджули и популисти, които и да влязат във властта. "Тогава не ми се мисли какво предстои пред България."

В студиото на БНТ Владимиров заяви, че този резултат се дължи на лицемерието, което е завладяло партията. "Аз предупредих, че ние ще катастрофираме на тези избори и за съжаление се оказах прав. Когато си заравяш главата в пясъка или слагаш розови очила, резултатите са такива, посочи Владимиров.

Нинова остава на поста си, Изпълнителното бюро хвърли оставка

Нинова остава на поста си, Изпълнителното бюро хвърли оставка

Тежка загуба но апокалиптичната картина не е вярна

Според него оправданията в БСП предизвикват само подигравка и приличат на оправданията на футболните отбори, които като излязат на международна сцена все някои им пречи.

Владимиров изтъкна, че по време на протестите миналата година БСП е изчезнала, "нас ни нямаше и не усетихме новите искания на протестиращите, затворихме се в себе си с вътрешнопартийните борби".

Той е на мнение, че оставка на Корнелия Нинова щяла да реши част от проблема, но нямало да го задълбочи. "Корнелия Нинова имаше 5 години да управлява тази партия, а сега ние изглеждаме като някакъв ретро автомобил, на който се опитваме да слагаме някакво модерно покривало, но съдържанието вътре е изключително ретро", категоричен бе Владимиров.

Христо Проданов: Защо не питат Борисов за оставка, а питат Корнелия Нинова?

Христо Проданов: Защо не питат Борисов за оставка, а питат Корнелия Нинова?

Решението обаче дали да се подкрепи едно правителство антиГЕРБ минава през поискана подкрепа и мандат от Националния съвет

Кметът на Перник смята, че част от резултата на изборите е гавра и унижение към президентството. Той не се вижда като нов лидер на БСП, защото има ангажимент към перничани, а и не вижда, самата партия да е готова да го избере за председател, защото е много критичен.

Ако ние отидем в това състояние на следващи предсрочни избори, изборът ще е още по-тежък и това е лошо за БСП, и за България, предупреди Владимиров. В неделя избирателите поискали да срутят настоящия модел на управление, но какво правим оттук нататък. За това кметът на Перник се надява да има по-малко его у политиците в България.

БСП много подценяват избирателите, каза още кметът на Перник, според когото самата изборна програма на партията била доста трудна за четене. Той лично видял много по-смислени леви послания в програмата на "Да, България".

Тошко Йорданов: Коалиция с ГЕРБ, ДПС и БСП няма да правим

Тошко Йорданов: Коалиция с ГЕРБ, ДПС и БСП няма да правим

Той отказа коментар и за призива на Нинова