Всички партии с изключение на "Има такъв народ" и "Демократична България", са губещи в тези избори, но никой не пита останалите лидери дали ще подават оставка и защо не го правят. Така Христо Проданов от БСП отговори на въпрос защо лидерът на социалистите не подава оставка. Личното му мнение е, че това не трябва да се прави. В студиото на Нова телевизия Христо Проданов подкрепи решението на Нинова, че в тази политическа ситуация партията не бива да остава без лидер.

Нинова остава на поста си, Изпълнителното бюро хвърли оставка

Нинова остава на поста си, Изпълнителното бюро хвърли оставка

Тежка загуба но апокалиптичната картина не е вярна

БСП са влезли и изкарали кампанията с две основни линии на обещания - политически и социално-икономически. Политически е важно БСП да скъса с модела на управление на държавата до този момент, обясни Проданов. Решението обаче дали да се подкрепи едно правителство антиГЕРБ минава през поискана подкрепа и мандат от Националния съвет, обясни Проданов за това дали едно правителство на ИТН и ДБ може да разчита на подкрепата на социалистите. Не може така на сляпо да се дава мандат - трябва да се заявят политически намерения, а и такава подкрепа изобщо не е поискана до момента, посочи Проданов: "За момента няма върху какво да мислим." Той бе категоричен обаче, че БСП под никаква форма няма да подкрепи правителство на ГЕРБ.

А пък изрази и мнение, че важните решения, които могат да се вземат в 45-то НС минават през БСП.

Христо Проданов показа известен скептицизъм по отношение на реализацията на втория мандат с партията на Слави Трифонов: "Искам да напомня, че партията на Бойко Борисов преди десет години беше в позицията на Слави Трифонов - антисистемна партия и партия антистатуквото."

БСП няма да се самопокани във властта

БСП няма да се самопокани във властта

Резултатът ни на изборите не е добър и не можем да бъдем доволни, обясни Панчев

На въпрос дали биха подкрепили ДБ по темата за съдебна реформа, Проданов отново заяви, че е рано да се говори по тези въпроси, макар и до голяма степен да са на еднакви позиции с ДБ по тази тема. "Но не бива да избързваме. Така да хвърляме предположения на масата е несериозно."

На въпрос дали БСП ще поискат от президента Румен Радев да им връчи третия мандат, ако при въртележката мандатът не бъде изпълнен, Проданов заяви, че до този момент БСП не се е месила в работата на държавния глава и няма и да го направи. "Право на Радев е да избере третата политическа партия на която ще връчи мандата. В хипотеза сме, но каквото и да кажа ще бъде повод за спекулация. Нека бъде както е описано в Конституцията."

Сега БСП ще започнат техните си процедури и ще обявят позицията си по отношение на втори мандат Радев - Йотова. Лично Христо Проданов очаква членовете и симпатизантите да подкрепят сегадействащите президент и вицепрезидент.

Кметът на Перник чака оставката на Нинова заради "уникалната катастрофа" на БСП

Кметът на Перник чака оставката на Нинова заради "уникалната катастрофа" на БСП

Нинова така и не разбрала каква партия е БСП