"Спекулация е твърдението за разрив в отношенията между президента Румен Радев и лидера на БСП Корнелия Нинова. Това заяви в предаването "Лице в лице" вицепрезидентът Илияна Йотова.

Тя увери, че за четири години не е усетила и за секунда, че е снето доверието на БСП.

Припомняме, на 1 февруари президентът Радев обяви, че заедно с вицепрезидента Йотова ще се кандидатират за втори мандат. Към момента от БСП не обявиха своята позиция и казаха, че ще изчака да минат парламентарните избори. По това време вицепрезидентът беше в болница заради коронавирус.

Според Йотова решението за кандидатурата е взето след дълги разговори и детайлен анализ какво е свършено. Тя смята, че Румен Радев е успял да върне доверието в президентската институция.

Предишният президент (Росен Плевнелиев, ГЕРБ) завърши мандата с най-ниския рейтинг от демократичния преход, обяви Йотова. Връщането към държавността е другата им обща цел с президента. Държавността гарантира живот и перспектива на хората да останат в България, уточни вицепрезидентът.

"Нека ситуация в момента с ваксините в България не е следващото срутище. Всичко се стоварва върху лекарите", каза Йотова.

БСП губи избиратели с двусмислието спрямо Радев, предупреди Иво Христов

БСП губи избиратели с двусмислието спрямо Радев, предупреди Иво Христов

"Президентът е естественият лидер на демократичната алтернатива на сегашния режим"