Резултатът ни на изборите не е добър и в никакъв случай не можем да бъдем доволни от него. Това заяви Трифон Панчев, член на ИБ на БСП и кмет на Дряново пред БНТ.

Парламентарните избори показаха, че хората искат промяна и независимо, че БСП не постигнала резултата, за който се борила, е доволна от крайния резултат - Бойко Борисов и ГЕРБ да слязат от сцената. Има много фактори и тепърва ще отчитаме нашите грешки, отбеляза Панчев.

Христо Проданов: Защо не питат Борисов за оставка, а питат Корнелия Нинова?

Христо Проданов: Защо не питат Борисов за оставка, а питат Корнелия Нинова?

Решението обаче дали да се подкрепи едно правителство антиГЕРБ минава през поискана подкрепа и мандат от Националния съвет

Причините за тези резултати са много, но при така действащите неща в България е много трудно самостоятелно да се спечели кампанията, посочи Панчев. По думите му целият ресурс на държавата бил впрегнат по време на изборите с посланията на управляващите.

"Мисля, че това, което се случи, след като течеше едномесечният срок на предизборната кампания, беше нормализиране на обстановката, но когато управляващите всеки ден са в национален ефир, министри и заместник-министри, опозицията получава едно много по-фрагментирано време за изява. Беше много трудно", категоричен бе Трифон Панчев.

При 98.93% от протоколите: Преднината на ГЕРБ леко се увеличава, процентът на ДПС също расте

При 98.93% от протоколите: Преднината на ГЕРБ леко се увеличава, процентът на ДПС също расте

ВМРО окончателно остава под бариерата...

По думите му трябва да се обърне внимание на социологическите проучвания, които също повлияли за ниския резултат на БСП. Панчев посочи, че прекалено много сигнали подали в полицията за купуване на гласове, а взетите мерки не били удовлетворителни.

Третата причина за ниския резултат на БСП на парламентарните избор, според Панчев, е, че е имало преливане на техни гласове в други политически формации. БСП няма да участва във властта на всяка цена, увери той.

БСП може и иска да подкрепи едно различно правителство, което да даде перспектива и надежда на хората, че може да се живее по-добре. "Ние няма да се самопоканим", изтъкна Панчев и допълни, че президентът Румен Радев взел позиция, която била в полза на БСП.

Панчев сравни началото на края на ерата Борисов със сериала за Пабло Ескобар - сцената, в която героят на сериала седял в един празен басейн и гледал в една точка.

БСП трябва да осъзнае своята роля, като тя може да бъде на балансьор, няма да се самопокани във властта, обясни Трифон Панчев.