ВМРО все още не са обсъждали кандидатури за предстоящите президентски избори. Това заяви пред bTV лидерът на партията и вицепремиер Красимир Каракачанов.

Той изключи вероятността за евентуално издигане на Ангел Джамбазки.

Каракачанов посочи, че ВМРО няма да подкрепят и сегашния президент Румен Радев.

По негови думи в партията ще започнат да обсъждат предстоящия вот за държавен глава, след като се състави правителство и парламентът започне да работи.

На въпрос дали самият той ще се кандидатира за президент, Каракачанов отговори, че към днешна дата не смята да го прави. Честно казано днес се чувствам уморен, отбеляза той и обясни това с тежката работа, свършена в Министерството на отбраната през последните 4 години.

Възможен парадокс след април - със свой кабинет Радев да готви президентските избори

Възможен парадокс след април - със свой кабинет Радев да готви президентските избори

Ако парламентът не успее да излъчи правителство

Той изрази мнение, че на тези парламентарни избори е липсвал категоричен лидер, припознат като алтернатива, а вотът на българите бил основно протестен и се е "излял" на няколко места.

Каракачанов не изрази съжаление за ниския резултат на ВМРО, след като партията не успя да прескочи 4-процентната бариера.

Той изтъкна, че воеводите не са казали лоша дума за никого - нито за коалиционните си партньори, нито за политическите формации, с които са се явили.

"По-добре да оставиш добър спомен от това, което си свършил в парламента, което си свършил като министър. Хората в по-спокойна ситуация го оценяват", заяви партийният лидер.

Според него няма да има предсрочни избори, защото по негови думи е видно, че никоя от партиите не иска да бъде назначавано служебно правителство от президента Радев.

Андрей Райчев вижда индикации за избори през юли

Андрей Райчев вижда индикации за избори през юли

За социолога нов парламентарен вот би бил голям риск