Лидерът на партията, спечелила изборите, трябва да е кандидат за премиер. Това заяви пред Нова телевизия Даниел Митов - бивш външен министър в служебното правителство на Георги Близнашки. В следващите дни ще има яснота по темата.

По думите му Бойко Борисов умее да слуша и в дискусия в партията ще се решат имената на бъдещите министри в кабинета, които ще предложи партията.

Държавен вестник обнародва резултатите от изборите

Държавен вестник обнародва резултатите от изборите

Очаква се указа на държавния глава за свикване на 45-то Народно събрание

ГЕРБ са склонни да отстъпят поста на председател на парламента, но това би могло да се случи след разговори между формациите. Митов иска всички партии да започнат да си говорят нормално. Една държава с крясъци не се управлява, предупреди Даниел Митов.

Според него ГЕРБ се е утвърдила като дясната партия в България, а и партията на Бойко Борисов стои добре в международен план. Опитите да се заобиколи най-голямата партия не завършват добре, по мнението му. Политиката трябва да се води прозрачно, допълни той.

Хаджигенов: Разговаряме с ИТН и ДБ отдавна, но Слави мълчи

Хаджигенов: Разговаряме с ИТН и ДБ отдавна, но Слави мълчи

А накрая не се ли оказа, че неопитният е прав, а опитните сгрешиха, запита той

В ГЕРБ нямат проблем да бъдат опозиция, каза още Даниел Митов.

Правосъдната система е тема, която може да обедини ГЕРБ с останалите партии в парламента, смята Митов и даде заявка за мащабна съдебна реформа.

Според него обаче трябва да се спре с практиката реформа на парче и да се започне с широка обществена дискусия - реформата да се сложи на масата, а в обсъждането й да се включат и експерти и неправителствени организации. По думите на Митов обаче такава реформа трябва да започне още с обсъждането на образованието на бъдещите магистрати и нивото му. Други теми той не засегна.

Янаки Стоилов учуден от подкрепата, която Нинова дава на Слави Трифонов

Янаки Стоилов учуден от подкрепата, която Нинова дава на Слави Трифонов

Той вижда правителство с кратък хоризонт до президентските избори