ГЕРБ е единствената политическа сила, която е в готовност да състави правителство и в името на стабилността на държавата ще го направи. Това заяви заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев в студиото на БНТ.

Според него със сигурност ще има промени, обстоятелствата се променят и налагат визия, която да бъде адекватна на реалността.

Съвсем скоро правителството, което ще излъчи ГЕРБ, ще бъде ясно. Отговорността се носи от лидера на партията, която печели изборите и министър-председателят трябва да бъде Бойко Борисов. По време на конгреса на партията ще станат ясни и структурните промени.

Румен Овчаров: Не съм чул някой от БСП да е отменил заявката за анти-ГЕРБ коалиция

Румен Овчаров: Не съм чул някой от БСП да е отменил заявката за анти-ГЕРБ коалиция

Корнелия Нинова не е направила стъпки за консолидация на партията

ГЕРБ никога не са се опитвали да скрият отговорността си за действията си, а Георгиев е на мнение, че в сравнение с тайните, които изобилстват в другите политически формации, ГЕРБ направо са експонирани пред очите на публиката.

По думите му държавата в момента се нужда от стабилност, последователност и действия, които да изведат страната от кризата и да помогнат да се справим от последиците от нея. В ГЕРБ осъзнават каква тежест стои на плещите на политическата партия, а това, което следва да се направи, е не просто "политическо оцеляване, а представа за бъдещето".

Окончателно: ГЕРБ със 75 мандата, ИТН – 51, БСП – 43, ДПС – 30, ДБ – 27, ИСМВ – 14

Окончателно: ГЕРБ със 75 мандата, ИТН – 51, БСП – 43, ДПС – 30, ДБ – 27, ИСМВ – 14

Избирателната активност е 50.61%...

Направен е анализ на резултата за изборите и когато става въпрос за вина става въпрос за нещо негативно. "При политическа партия ГЕРБ не мисля, че можем да говорим нещо негативно", категоричен бе Георгиев, но призна, че повече трябва да се вслушват в гласа на избирателите.

Според него спечелилата партия трябва да излъчи и председател на Народното събрание. Малко е странно, че към ГЕРБ да се задават всички тези въпроси. Би трябвало останалите политически сили, които претендират за властта, да отговорят на същите въпроси, настоя Георгиев. В момента, в който мандатът бъде връчен, ще има и преговорен екип, който да разговаря с останалите партии

Победа въпреки всичко отчитат от ГЕРБ, за Дончев вече е време за решения

Победа въпреки всичко отчитат от ГЕРБ, за Дончев вече е време за решения

Българските граждани дали много сложна задача на политиците

Георг Георгиев се изненада от въпрос за евентуално предложение за премиер - шефа на БНБ Димитър Радев, но го отхвърли като потенциална кандидатура.