За нас е важно да стигнем до промяна на модела на управление, който е създаден през последните 10 г. Не сме казали, че ще правим коалиция.

Не съм чул някой от БСП да е отменил заявката за анти-ГЕРБ коалиция, освен това тя е съвсем логична. Четири години партията ни бе единствената опозиция в парламента - ярка, категорична, бързо реагираща. Това каза в студиото на "Лице в лице" Румен Овчаров от БСП.

БСП нямало да се молят за съставяне на правителство

БСП нямало да се молят за съставяне на правителство

Който е решил да отпише БСП, бърка, твърди Вигенин

Според Овчаров анти-ГЕРБ правителство означава необходимите мерки, които да гарантират честни избори, право на българските граждани да гласуват свободно, промени в съдебната система.

Според Овчаров политическото време не е същото като календарното, политическият мандат календарно може да е 4 г., но чисто политически той може да се окаже вече изчерпан.

Овчаров призна, че Корнелия Нинова не е направила стъпки за консолидация на партията.

Преди почти 4 г. ѝ казах: Корнелия: "ти не си най-умната, не можеш да водиш война с всички и да очакваш, че ще си вечен победител, такъв човек не се е родил на света. Твоята задача е консолидация на БСП, консолидация на левицата, консолидация на всички, които искат промяна в България".

По думите на Овчаров, ако тя продължава по този начин, политическото ѝ време ще свърши съвсем скоро.

Окончателно: ГЕРБ със 75 мандата, ИТН – 51, БСП – 43, ДПС – 30, ДБ – 27, ИСМВ – 14

Окончателно: ГЕРБ със 75 мандата, ИТН – 51, БСП – 43, ДПС – 30, ДБ – 27, ИСМВ – 14

Избирателната активност е 50.61%...

БСП не се страхува от нови избори, при всички случаи те ще бъдат по-добре за партията и няма да повторят сегашната ситуация, но създаването на някакво правителство на промяната ще бъде още по-трудно, добави Овчаров.

Плевнелиев: Популистите са във възход - ще платим висока цена

Плевнелиев: Популистите са във възход - ще платим висока цена

Радев, Слави, ДБ и "Изправи се.бг! Мутри вън!" - България е заразена от популизма