Търсим подписи за нашия проект за Конституция. Това обяви в кулоарите на парламента бившият правосъден министър в кабинета "Борисов-2" и настоящ председател на партия "Да, България" и съпредседател на "Демократична България" Христо Иванов.

ДБ ще се фокусира върху належащите въпроси. Няма да подкрепим кабинет на ГЕРБ, изтъкна той.

Борисов се опитва да се прави на Доган, така Иванов коментира номинацията на Даниел Митов за премиер от страна на ГЕРБ. Това ще се превърне във фарс, убеден е той.

Христо Иванов: Този парламент трябва да даде плод

Христо Иванов: Този парламент трябва да даде плод

Правителство с ИТН е ходът за управление

Очакваме да започнат структурирани политически консултации, каза Иванов. Борислав Сандов подчерта, че планът за устойчивост и развитие е важен. Той предупреди, че ГЕРБ се опитват да поставят капан и да забавят влизането на средствата по него в икономиката. Затова ДБ настоява да се види финалният вариант на плана си той да претърпи корекции.

Румен Радев към новите депутати: Приемете липсата на опит като възможност

Румен Радев към новите депутати: Приемете липсата на опит като възможност

В понеделник започват консултациите при президента

Припомняме, ГЕРБ спечелиха най-много гласове на изборите от 4 април 2021 г. Вчера премиерът вече в оставка Бойко Борисов заяви, че той няма да е номинацията на ГЕРБ за премиер. Малко по-късно ГЕРБ обявиха своята кандидатура за министър-председател - Даниел Митов.