Даниел Митов ще е номинацията на ГЕРБ за премиер. Това потвърди лидерът Бойко Борисов с живо включване във фейсбук профила му.

ГЕРБ предлага Цвета Караянчева за председател на парламента, а Десислава Атанасова ще е шеф на ПГ на ГЕРБ.

Лайфът на Борисов бе от среща с избраните за народните представители от партията за 45-то Народно събрание.

СДС ще имат също свои представител в кабинета. Имената на министрите обаче ще бъдат представени при получаването на мандата.

"Неслучайно в лидерските двубои аз ги победих. Откакто съм човек, аз се явявам мажоритарно на избори. Нас обществото ни поиска, затова искат да ни махнат", е изводът на Борисов за резултатите на изборите. Припомняме, че при официалното представяне в централата на ГЕРБ на анализа Борисов не присъства, а се явиха Томислав Дончев, Цветомир Паунов, Даниел Митов и Костадин Ангелов.

Борисов актуализира темата за Велико народно събрание

Борисов актуализира темата за Велико народно събрание

Колегата политик Слави Трифонов да не дезертира

"Взех решение да се оттегля от двете места в парламента, за които ме избраха, за да им завра чекмеджета, лъжи, компромати в задния двор. Щели да правят комисия, народът направи комисия. Народът постави мен и ГЕРБ на първо място", каза още премиерът.

Иначе Борисов смята да чака, да гледа и да помага и ако трябва ще се намесва

Бойко Борисов поздрави Слави Трифонов с победата му над БСП. "Мислех, че само ние можем да минем БСП, но ето... и той го направи." Премиерът отново призова Слави Трифонов да заеме мястото си вече на "друга сцена, където трябва отговорност, смели и бързи решения".

Кой ще бъде номиниран за поста на Бойко Борисов?

Кой ще бъде номиниран за поста на Бойко Борисов?

Три са най-спряганите имена

Бойко Борисов предупреди, че така наречените "нови лица" в парламента всъщност са новите-стари лица" и иронизира Христо Иванов и десанта му на Росенец от миналото лято. Сега може да превземе всичко, посочи Борисов и допълни, че Иванов цяло лято бил там на море, а той не могъл да го види заради заетост.

"Толкова вече грозно постъпваха през тези месеци тези хора - към семейството ми, към дома ми. Колкото и да казват, че съм остарял, не ги съветвам да ме предизвикват." Борисов заяви, че нападенията спрямо неговото семейство продължават, въпреки предупрежденията му от миналата година спрямо президента Румен Радев. 

"Желая ви успех. Не се подавайте на провокации, ще ви нервират...", обърна се Борисов към депутатите си. Не се превръщайте като тях, заяви Борисов с намек към опозицията. Той обеща на депутатите си, че ще бъде с тях и до тях. 

Кой е Даниел Митов: Бивш член на ДСБ, ДБГ, а отскоро вече на ГЕРБ. Той беше министър на външните работи от квотата на Реформаторския блок в кабинета "Борисов 2". Представен беше от Борисов като "ясна проевропейска и натовска" номинация.

През 2017 г. Даниел Митов беше обвинен в престъпление по служба, че като министър на външните работи не е изпълнил служебните си задължения и за да набави облага за търговско дружество е ощетил МВнР с общо 494 458,03 лева. Впоследствие той беше оправдан от Спецсъда, но условно по това обвинение беше осъден негов заместник - бившият зам.-външен министър Христо Ангеличин.