Ние ще подкрепим политики. Това заяви Николай Хаджигенов от "Отровното трио" пред Нова телевизия.

Имена за председател на парламента не се обсъждат, а от партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" мълчи, по думите му.

Той предположи, че "Има такъв народ" ще се опита да състави правителство. "Изправи се, мутри вън" са готови да предложат експерти на Слави Трифонов, стана ясно от думите на Хаджигенов.

Янаки Стоилов учуден от подкрепата, която Нинова дава на Слави Трифонов

Янаки Стоилов учуден от подкрепата, която Нинова дава на Слави Трифонов

Той вижда правителство с кратък хоризонт до президентските избори

Още след приключване на протеста неофициалните разговори с партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" и "Демократична България" са започнали, стана ясно от думите на Хаджигенов, но още няма готовност за публичност.

Ще вземем подкрепа от БСП, ще вземем подкрепа от ДПС, изтъкна той. Смелостта се състои в това да отстояваш позициите си, смята Хаджигенов. Не е смелост да се явяват партиите на избори, докато си нагласяват резултатите.

Формацията обещава публичност в действията си. Ще казвам нещата такива, каквито са, обеща Николай Хаджигенов.

Само ГЕРБ има готовност за кабинет, уверен Георг Георгиев

Само ГЕРБ има готовност за кабинет, уверен Георг Георгиев

ГЕРБ са експонирани пред очите на публиката

На въпрос за конфликта, който се разрази миналата седмица още преди парламентарната група на "Изправи се! Мутри вън!", Хаджигенов обясни, че Манолова и Дончева са се изказали емоционално, но неподготвени и "цопнаха в една огромна кална локва, която създадоха самите те".

На допълнителен въпрос дали той обаче е неподготвен за парламентарните хватки и лупинги, Хаджигенов попита: "А накрая не се ли оказа, че неопитният е прав, а опитните сгрешиха?" и отказа да коментира повече темата.

"Това е демокрацията - различни хора, с различни идеологии да се съберат и да работят заедно за общи цели", заключи адвокат Николай Хаджигенов.

Окончателно: ГЕРБ със 75 мандата, ИТН – 51, БСП – 43, ДПС – 30, ДБ – 27, ИСМВ – 14

Окончателно: ГЕРБ със 75 мандата, ИТН – 51, БСП – 43, ДПС – 30, ДБ – 27, ИСМВ – 14

Избирателната активност е 50.61%...