Времето на този председател на БСП отдавна е минало и изборите го показаха. Тази позиция изрази Кирил Добрев.

Жалко е, че трябваше да стигнем до тук, сервитьорът дойде, раздаде сметките и виждате каква е ситуацията, констатира социалистът преди днешното заседание на Националния съвет на столетницата.

Лъвчето на СДС подкрепя Корнелия Нинова на "Позитано" 20

Лъвчето на СДС подкрепя Корнелия Нинова на "Позитано" 20

От бял бус се чуват песните на сините протести от 90-те години

Корнелия трябва да излезе пред партията и да се извини за всичко, което направи, категоричен бе Добрев. Защо беше необходимо да загубим изборите, за да подкрепим Румен Радев за втори мандат, недоумява той. По думите му десетки партийни организации са застанали зад втория мандат на тандема Радев - Йотова преди 5-6 месеца. Но защо се дърпаше това ръководство, попита още Добрев.

Ако днес трябва да плащаме цената за ината на някой, добре, ще го направим, жалко за това поколение, което идва след нас и го боли за партията, сподели още той. Кирил Добрев каза още, че пет години Нинова не е влизала през централния вход на партийната централа. Вместо това влизала от задния вход. Дори и през 97-ма година партийните лидери не са правили това.

Припомняме, на изборите, проведени на 4 април, БСП остана трета политическа формация след ГЕРБ и "Има такъв народ" на Слави Трифонов. Лидерът на партията Корнелия Нинова не подаде оставка заради разгромната загуба, но това направи Изпълнителното бюро на партията.

Едва сега, след изборите, БСП започва обсъждането на кандидатурата на президента Румен Радев за втори мандат, което бе подложено на сериозна вътрешна критика още преди парламентарните избори с хоризонт президентските, които трябва да се състоят в края на годината.

И БСП отхвърлят мажоритарния вот

И БСП отхвърлят мажоритарния вот

От партията смятат, че чистата мажоритарна система, за която се говори, съвсем не е удачна

Кирил Добрев е един от последователните критици на политиката на Корнелия Нинова, но загуби битката в партията на първите избори за лидер през лятото на миналата година.