Шофьорите, на които утре им се налага да пътуват е необходимо да тръгват на път с автомобили, подготвени за снеговалеж. Това съобщи Агенция "Пътна инфраструктура". От АПИ съобщават за 4 области с оранжев код за опасно време и за значителни валежи. 4 области са: Монтана, Враца, Ловеч и Габрово.

В 15 области е обявен жълт код за потенциално опасно време - Видин, Плевен, Русе, Разград, Силистра, Шумен, Търговище, Велико Търново, София-град и София-област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик и Сломян, в които се очакват снеговалежи и увеличаване на снежната покривка.

При необходимост е възможно да се спира движението за извършване на снегопочистване и превантивна обработка на участъци, за да се избегне възникването на инциденти. 27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и са в готовност.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и по всяко време от от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.