Агенция "Пътна инфраструктура" сезира компетентните органи за разпространените от нейно име фалшива информация. Сигнал беше изпратен до Данс по повод разпращането на неистинските документи за избор на изпълнител на обществената поръчка за тол системата.

Агенция "Пътна инфраструктура" сезира Държавна агенция "Национална сигурност" и останалите компетентни институции за разпространените снощи от нейно име фалшива информация и документи.

АПИ опровергават да е избран изпълнител на тол системата

АПИ опровергават да е избран изпълнител на тол системата

Разпространеният по-рано "документ" е фалшив

След като невярната информация беше разпространена, от Агенция "Пътна инфраструктура"са извършили проверки на информационните системи на АПИ и е установено, че имейла не е изпратен от електронна поща на агенцията и информационните системи не са били обект на хакерска атака.

Става ясно, че електронното съобщение е разпратено от интернет платформа, имитираща името на АПИ, е разпратено електронното съобщение.

Работата на тръжната комисия за избор на изпълнител в обществената поръчка за проектиране, изграждане и въвеждане на електронна система за събиране на таксите за ползване на републиканската пътна мрежа продължава.