Няма избран изпълнител в обществената поръчка за тол системата, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

От АПИ са категорични, че разпространената по-рано днес до медиите информация, че една от кандидатствалите фирми е избрана за изпълнител на обществената поръчка, е фалшива.

Тол системата може да стане държавна, заяви Борисов
Обновена

Тол системата може да стане държавна, заяви Борисов

"Демокрацията е прекрасно нещо, но за съзнателини хора", каза премиерът

В опровержението се обяснява, че по-рано изпратеният "документ" е с фалшива информация, фалшив подпис и печат.

Утре председателят на Управителния Съвет на АПИ инж. Дончо Атанасов ще сезира ДАНС и останалите компетентни институции за разпространените фалшиви документи от негово име.

Към този момент работата на тръжната комисия продължава и изпълнител на тол системата не е избран.

Без тол система транспортът остава дебалансиран, уверява Московски

Без тол система транспортът остава дебалансиран, уверява Московски

Ресорният министър се надява "Дай Боже всичко да е успешно"

Припомняме, в началото на годината като едно от първите си действия като новоизбран президент Румен Радев се обяви против възобновяване на процедурата за възлагане на обществена поръчка за тол таксите.

В профила си във фейсбук Радев информира, че от съобщение на сайта на Агенция "Пътна инфраструктура" от 29 декември 2016 г. става ясно, че е възобновена процедурата за възлагане на обществена поръчка за проектиране, изграждане и въвеждане на електронна система за събиране на тол такси от автомобилите над 3,5 т. Това беше и едно от първите явни противоречия между премиера, тогава втори мандат и в оставка, Борисов и новия държавен глава.

На 18 май обществената поръчка бе възобновена от АПИ, за да бъде прекратена отново само дни по-късно - на 22 май заради подадени на 19 май три жалби.