Премиерът в оставка Бойко Борисов разпореди на регионалния министър Лиляна Павлова да информира новоизбрания президент Румен Радев за процедурата по обществената поръчка за електронната система за събиране на тол такси, съобщиха от МС.

Това стана малко след като от АПИ съобщиха, че спазват препоръките на премиера в оставка да не обявяват нови обществени поръчки. Малко по-рано новоизбраният президент Румен Радев поиска да бъде спряна обществената поръчка за тол системата.

Обществената поръчка за тол системата не е нова, категорични от АПИ

Обществената поръчка за тол системата не е нова, категорични от АПИ

Спазвали разпоредбата на премиера

Министър -председателят Бойко Борисов разпореди на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова да разговаря с избрания за президент Румен Радев във връзка с публикуваното от него мнение за възобновената от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) обществена поръчка за проектиране, изграждане и въвеждане на електронна система за събиране на тол такси от автомобилите над 3,5 тона.

Румен Радев иска да се спре обществената поръчка за тол таксите

Румен Радев иска да се спре обществената поръчка за тол таксите

Заръката на Борисов трябвало да се спазва

Целта е да бъде разяснена процедурата по възобновената обществена поръчка, за да отпаднат съмненията на новоизбрания президент Радев.