Част от проблема са институции, които действат за себе си и няма координация между тях. Такова тълкувание даде на ситуацията от вчера с ареста на шефката на Митниците Петя Банкова и все още липсата на информация по случая. Вчера както премиерът, така и финансовият министър заявиха, че не са били информирани за акцията на ДАНС и бяха учудени от разследването.

И днес Николай Денков, който е премиер, макар и в оставка, не разполагаше с повече информация.

Денков обясни, че Петя Банкова откакто е назначена има рекордно количество задържани наркотици. Странно е точно тя да бъде обвинена, че прикрива канали за наркотици и да не се окаже като по филмите, че е задържана точно заради това, че си върши работата, смята премиерът в оставка.

ДАНС влезе в Агенция "Митници"
Обновена

ДАНС влезе в Агенция "Митници"

Обискирани са жилището и кабинетът на шефката на Агенция" Митници" Петя Банкова, тя е сред седемте задържани

По думите му факт е, че са задържани наркотици за милиони долара или евро, като в момента няма предявено обвинение. "Аз съм свикнал да боравя с факти. Ако излезе с обвинение и има доказателства, ще трябва да понесе отговорност, но за момента това не е видяно", уточни Денков. Той добави, че от доста време се въртят слухове, че ДАНС прикриват канали за наркотици. В ДАНС има сляпо петно по отношение на корупцията, изтъкна министър-председателят в оставка. Нека да се види как ДАНС и КПКОНПИ вършат работа за обществото, призова Денков.

Иначе той не познава лично и никога не е говорил с шефката на Агенция "Митници" Петя Банкова.

Денков не може да каже дали случая с Банкова има връзка с напускането на главния секретар на МВР Живко Коцев. Коцев споделял на Денков, че работи трудно с вътрешния министър в оставка Калин Стоянов и е бил под натиск.

Денков няма доверие на Калин Стоянов - той си е тръгнал по неговия път. Денков обясни, че това, което е казал на вътрешния министър е да отговаря на публични въпроси - за протеста срещу БФС, както за убийството на Нотариуса, така и затова дали е бил сътрудник на МВР.

Адвокат: Петя Банкова е била карана да мачка хора

Адвокат: Петя Банкова е била карана да мачка хора

Шефката на Агенция "Митници" не е задържана