Атаките срещу мен и срещу "Булгартабак" са от страна на шефа на следствието Ангел Александров и хората около него, заяви пред журналисти шефът на "Булгартабак" Христо Лачев.

Лачев посочи и името на бившия зам.-министър Дилян Пеевски.

Лачев отхвърли обвиненията, че имало фиктивен износ и неизгодни договори. Ако продажбите ни бяха паднали, договорите ни щяха да се неизгодни, но продажбите ни са се качили, изтъкна шефът на „Булгартабак" и представи подробни данни. Дали договорите са изгодни или неизгодни - това могат да покажат ревизиите, които още не са приключили, изтъкна още Лачев.

Във връзка с обвиненията Христо Лачев заяви, че няма нито една държава, в която „Булгартабак" да е извършвала реклама и да няма износ. Изпълнителният директор отрече категорично „Булгартабак" да е имал договор с агенция „Евромоделс" за реклама на дружеството.

Христо Лачев показа документи за дейността на дружеството и рекламната му стратегия. Той обясни и че никой от служителите на фирмата не е възпрепятствал проверката на прокуратурата и доброволно са предадени всички документи на проверяващите. С

амо описът на иззетите документи е 33 страници, а самите те са свързани с дейността на холдинга за 2005 и 2006 година.

Според Лачев Ангел Александров и хората около него имат интерес Лачев да бъде дискредитиран. „Моето лично твърдение, че съм бил подложен на натиск и са ми искани пари, фактически ще олекне, ако аз бъда омърсен и унизен по някакъв начин", каза Лачев.

Припомняме, че на 16.05. полиция нахлу в сградата на „Булгартабак" и иззе документи по разследване финансови машинации. Дни преди това изпълнителният директор на „Булгартабак" обяви, че Ангел Александров му е оказвал натиск.