Атракционни пътувания между София и Банкя с парен локомотив са организирани от "БДЖ - Пътнически превози" ЕООД. Ретро подвижния състав ще премине маршрута на 2 юни 2018 г.

Възстановеният отново за движение парен локомотив ще направи два курса между София и Банкя с пътническа композиция, за която всеки любител ще има възможност да си закупи билет. Инициативата е организирана с цел да се популяризира историческото наследство на националния железопътен превозвач.

Първият влак от София до Банкя ще тръгне от Централна гара София в 09:50 часа. В обратното направление композицията с ретро локомотива ще потегли от гара Банкя в 13:10 часа. Вторият влак от София до Банкя ще замине от София в 14:30 часа. В обратната посока влакът ще тръгне от гара Банкя в 17:30 часа.

Влаковете ще се движат в състав от пет вагона. Продажбата на билети е предварителна и те ще бъдат със задължителна резервация на седящи места.

Цената им е 18 лв. за двупосочно пътуване. Децата до 7-годишна възраст ще пътуват безплатно без да ползват отделно седящо място. Възрастта на децата ще се удостоверява с акт за раждане или копие от него при закупуване на билети.

Продажбата на билети и резервацията на запазени места за пътуване с атракционните влакове ще се извършва предварително, като ще започне от понеделник 21 май. Билети могат да бъдат намерени на билетните каси за предварителна продажба на Централна гара София, гара Банкя, както и от железопътните бюра в София.