Автобус с пътници се удари в спрял автомобил на пътя Разград- Попово, съобщи Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Причина за инцидента е несъобразена скорост. Това е затруднило пътуването на всички останали шофьори. Участъкът не е бил заледен, каквито внушения се правят в социалните мрежи. Настилката е обработена според техническите изисквания за поддържане на класа на пътя при снеговалеж, допълват от АПИ.

Те предупреждават при снеговалеж шофьорите да карат внимателно и със скорост, съобразена със зимните условия. От Агенция "Пътна инфраструктура" апелират шофьорите да тръгват на път с автомобили с подходящи гуми, да бъдат разумни и да не предприемат рискови маневри.

ДАБДП: Не подценявайте зимата, подгответе автомобила си

ДАБДП: Не подценявайте зимата, подгответе автомобила си

Те съветват шофьорите да проверят дали имат подходящи гуми, вериги, въже за теглене и т. н.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.