Авторът на видеото с колата на Десислава Радева, което взриви социалните мрежи, заяви, че именно съпругата на президента е пътувала в автомобила на НСО, който се е движил в насрещното движение в центъра на София.

НСО започна проверка по случая, предаде bTV. На кадрите се вижда скандалът с полицай, който е опитал да санкционира автомобила.

"Първо видях, че колата влиза в насрещното с по-сериозна скорост, без никакви светлини и звук. Спря, г-жа Радева слезе, а след нея слезе нейната телоохранителка и ѝ свали роклите" - коментира авторът на клипа Богдан Асенов.
По думите му, след това Радева е влязла в магазин.

Самата Радева написа във "Фейсбук", че не е била в автомобила. "Днес в публичното пространство се завъртя клип, показващ пререкания между служители на НСО и МВР. Покрай него отново беше намесено моето име. За да няма съмнения, заявявам, че в този момент изобщо не съм била в този автомобил" - посочва тя.

Кола на НСО в насрещното, а шофьорът спори с катаджия
Обновена

Кола на НСО в насрещното, а шофьорът спори с катаджия

Случаят се проверява от службата

"Явно така са я посъветвали нейните съветници, пиарът. Аз със сигурност не лъжа, вярвам на очите си, не на г-жа Радева или на НСО." репликира Богдан Асенов.

"Когато се караха полицаят и служителката, тя не беше в автомобила, но тя беше в магазина. Видях как слиза от колата и влиза в магазина." - отбеляза той.

"Г-жа Радева идва супер често в този магазин. Това не е първо нарушение на колата на НСО." - допълни Асенов.

По думите му обаче за първи път е видял как пътен полицай прави забележка на шофьор от НСО.

"После дойде още една патрулка, с петима полицаи. Пристигнаха още двама цивилни с "Опел" и се обясняваха" - каза още той.

Според източници на bTV, шофьорът на автомобила на НСО ще бъде санкциониран заради нарушаване на Закона за движение по пътищата.