Лекарят, транспортирал момиченцето от село Сотиря до болницата, призна, че оставил детето само с баба си отзад в линейката и се качил при шофьора. Пред bTV д-р Недко Димитров обясни, че действията му били провокирани от поведението на близките.

Той разказа, че спешният екип незабавно се отзовал на сигнала на тел.112, подаден в четвъртък, а на мястото вече ги чакали близките и полицията. Детето било в ръцете на баба си.

По думи на д-р Димитров той опитал да прегледа момиченцето, но жената му попречила. При това положение аз нямам избор, по най-бързия начин трябва да го транспортирам до лечебно заведение, да го изведа оттам и казах: "Добре, тогава ще останеш с нас", обясни медикът.

Проверяват Спешното в Сливен заради смъртта на момиченцето от Сотиря

Проверяват Спешното в Сливен заради смъртта на момиченцето от Сотиря

Бездействието на спешния екип е било фатално според близките на Кристин

Бабата на детето обаче твърди, че лекарят стоял безучастен, вместо да прегледа Кристин.

Д-р Димитров призна, че седнал до шофьора заради афектираната жена, която възпрепятствала достъпа му до момиченцето. Бабата не мога да насила да я изхвърля, защото попадаме под ударите на закона, каза още той.

Лекарят вече е написал обяснение, което ще бъде изпратено до министерството на здравеопазването. В случай че бъде установено нарушение, наказанието, което може да му бъде наложено, е от мъмрене до дисциплинарно уволнение.

Припомняме, вчера стана ясно, че заради съмнения за пропуски започва вътрешна проверка в Центъра за спешна медицинска помощ в Сливен след смъртта на момиченцето.

От прокуратурата съобщиха, че смъртта на 7-годишното дете е настъпила заради тежка черепно-мозъчна травма, а майката обвини лекарите, че не са оказали първа помощ на дъщеря й.

Доживотен затвор за убиеца иска майката на Кристи

Доживотен затвор за убиеца иска майката на Кристи

Самопризнанията на Мартин Трифонов не намалявали евентуалната му присъда