Никой в Европа не е казал нищо лошо срещу програмата на "Обединените патриоти" и участието им във властта. България е със стабилна икономика, геополитически фактор, нашата роля е позитивна.

Това заяви председателят на ПГ на "Обединените патриоти" Волен Сидеров в студиото на "Панорама" по БНТ.

Управляващата партия е ГЕРБ, ние сме коалиционни партньори. Отговорностите също са ясни. В "Атака" нашето място е повече в парламента като спояващ елемент, каза още той.

За договора от Лозана Сидеров каза, че България тогава е ощетена основно от Гърция.

МВнР отхвърля евентуална ревизия на Лозанския договор
Обновена

МВнР отхвърля евентуална ревизия на Лозанския договор

Въпросът е обсъден и с турския посланик у нас

По-рано беше съобщено, че МВнР e обсъдило с посланика на Турция у нас думите на турския президент Тайип Ердоган от визитата му в Гърция във връзка с евентуална ревизия на Лозанския договор от 1923 г.

Официалната позиция на властите е, че дискусия по мирни договори и съществуващи граници не е от полза за международната общност и стабилността в региона.

Припомняме, Лозанският договор е сключен през 1923 г. и урежда границите между Гърция и Турция и по-конкретно териториалното разпределение на егейските острови между двете държави.

Припомняме и че в интервю пред гръцка медия Ердоган заяви, че има нужда от преразглеждане на Лозанския договор от 1923 година. Вчера, по време на визитата на Ердоган в Гърция гръцкият президент Прокопис Павлопулос твърдо отхвърли ревизия на международния договор, определящ границите между Гърция и Турция.