За предстоящите празници стотици българи са избрали планината и почти всички места в хотелите в Банско и Сандански са заети. Най-предпочитани са офертите с цени между 500 и 800 лева на човек, съобщава БНТ.

Места е трудно да се намери както в хотели в Банско, така и в Сандски, защото резервациите и в двата туристически центъра са започнали още преди два месеца. 90% процента от легловата база в хотелските комплекси за празниците в Сандаски вече е заета, а и в Банско резервациите за празниците почти са приключили. 3 и 4-дневните пакети, които се предлагат в хотелите в Сандадки, струват от 500 до 530 лева на човек, като включват нощувки, закуска и празнична вечеря с музикална програма.

Хотелиерите отбелязаха, че основно българи са привлечени от новогодишните оферти,

В европейски град на спорта за 2017 година - Банско освен българи за празниците се очакват и много туристи от Англия, Румъния, Сърбия и Македония. Туристи от Израел и Турция са резервирали места още преди три месеца, като много от тях са предпочели петзвездни хотели, където цената за 5 нощувки с осигурена храна и СПА процедури е над 1000 лева. Най-предпочитани от българските туристи са четиризвездните хотели, където две или три нощувки за Коледа или Нова година струват от 700 до 800 лева с осигурена закуска и вечеря. В много от хотелите в Банско тази година ще изненадат гостите си с безплатни СПА процедури и масажи. Ще има и томболи със скъпи предметни награди.

Голяма част от хората в Русе пък следят за най-изгодните оферти за празниците от мобилните приложения на сайтовете за колективно пазаруване, защото изборът е голям и кувертите, които се предлагат са на достъпни цетни.

За посрещането на Нова година във Варна и в близките курорти офертите са различни. Луксозните хотели в морската столица предлагат 1 нощувка с празнична вечеря на цени от 160 до 200 евро на човек, както и пакети от 2, 3 или 4 нощувки, които струват между 600 и 1160 лева на човек. В по-ниския клас цените са от 160 до 360 в зависимост от броя на нощувките. В курортите край Варна някои от хотелите също ще работят за новогодишните празници. В луксозните хотели в новогодишната нощ предлагат шест степенно меню с цени от 100 лева нагоре. В по непретенциозните заведения и музикалните клубове кувертите са около 45 лева.