Близки на пътниците от нощния влак София - Кардам могат да се обаждат за информация и на мобилния телефонна управителя на „БДЖ - Пътнически превози" ЕООД, Димитър Петков. Телефонът е: 0889 30 64 96.

Вчера рано сутринта, изпълнителният директор на „Български държавни железници" ЕАД, Олег Петков, обяви своя телефон: (02) 932 43 10, като „горещ телефон" за информация във връзка с трагичния инцидент.

Няма опасност за живота на пострадалите при пожара.   

Дружеството обяви още един телефон, на който близките на пътниците от влака могат да получават информация. Телефонът е: (02) 932 41 90.

Двата „горещи телефона" са посочени още от вчера и на официалния интернет сайт на „Български държавни железници" ЕАД.

Ръководството на „Български държавни железници" ЕАД е в постоянна връзка със следствените органи и оказва пълно съдействие за изясняване на обстоятелствата около трагичния инцидент.

Припомняме, осем за жертвите на тежкия пожар, който избухна към 23.40 миналата нощ.

Овъглените тела за откарани в катедра Съдебна медицина в Плевен, където предстоят експертизи са идентифициране на изгорелите.
Самоличността на изгорелите все още не е установена, защото са изгорели документите на много от пътниците, както и списъкът на пътувалите в двата изгорели вагона.

Около обяд в катедрата по съдебна медицина в Плевен започна аутопсията на осемте обгорели тела.

От МВР съобщиха, че най-вероятната причина за пожара е счупена лампа, която е запалила пердето на едно от купетата.

От своя страна министърът на вътрешните работи Румен Петковкоментира, че счупената лапма е само една от версиите за пожара. По думите му обаче, само следствието може да отговори кои са останалите версии, по които се работи.