Отново се налага ремонт в "Дървеница" заради старата, амортизирана мрежа - за последните 5 години в района са регистрирани над 67 аварии и то по време на отоплителния сезон. Това каза в ефира на БНТ Росен Флоров - директор на ТР "София Изток" в коментар за част от предстоящите летни ремонти на "Топлофикация". По думите му, жителите на "Дървеница" могат да бъдат спокойни, че в "следващите 25-30 години там няма да има аварийност и прекъсване на топлоснабдяването" и ще се радват на по-качествена и надеждна услуга.

Според Росен Тирков, ръководител отдел "Контрол и оценка на инвестиционната и ремонтна дейност" миналогодишният ремонт в столичния квартал е бил първият етап от общо седем проекта, които трябва да се реализират. Районът е трудно проходим и по време на ремонтните работи се въвежда временна организация на движение, което прави невъзможно всичко планирано да се приключи за една година.

Ковачева иска от "Топлофикация София" ясни срокове за приключване на ремонтите в "Дървеница"

Ковачева иска от "Топлофикация София" ясни срокове за приключване на ремонтите в "Дървеница"

Омбудсманът настоява още и за справедливи компенсации за всеки потребител, лишен от топла вода за по-дълго от предвидения срок

Обсъдена бе и темата на улица "Цар Иван Шишман", която ще остави центъра на столицата без топла вода за 5 месеца и поетапно ще бъдат затваряни и отваряни кръстовищата за автомобилно движение.

Казусът с топлоподаването по ул. "Цар Иван Шишман" е същият като този в кв. "Дървеница" - изключително стар топлопровод - над 40 години. Нормално е да сменим топлопровода след основен ремонт на пътната настилка и инфраструктурата, за да не се окаже след няколко години, че трябва да се извършват основни ремонтни дейности на топлопровода и да разрушим изградената от Столична община инфраструктура, обясни Росен Флоров.

Отлагат ремонтите на софийските улици "Цар Иван Шишман" и "6-ти септември"

Отлагат ремонтите на софийските улици "Цар Иван Шишман" и "6-ти септември"

Причината е стар топлопровод