Поради допуснати от Общинските избирателни комисии грешки в образците, отново ще бъдат отпечатани 95 500 бр. бюлетини за избори на кметове на Велико Търново и Стражица, както и за избора на кмет на с.Недан, община Павликени.

Това съобщи Димитър Димитров, временно изпълняващ длъжността областен управител на Велико Търново, цитирани от БТА.

По думите му грешките са били установени след отпечатването на пълния тираж от 264 000 бюлетини за Великотърновския избирателен район.

Изяснено е, че погрешно са били изписани имената на кандидати за кметове на Велико Търново и Стражица.

В бюлетината за избор на кмет на с.Недан, община Павликено било погрешно изписано наименованието на политическата партия на един от кандидатите.

Поради тези причини отново ще бъдат отпечатани 80 000 бюлетини за изборите във Велико Търново, 14 000 бюлетини - за Стражица и 1500 бюлетини - за Павликени.

Новият тираж ще наложи при организацията на изборния процес във Великотърновска област да бъдат направени допълнителни разходи от около 9 000 лв., за което е уведомено Министерството на държавната администрация и административната реформа, каза Димитър Димитров.

По думите му допълнителният тираж ще бъде отпечатан за около 3 дни и бюлетините ще бъдат доставени навреме в секционните избирателни комисии в трите общини.