Община Бобов дол от години няма болница. На път е да остане и без Спешен център. Помещенията, в които се разполага той, са обявени на търг за продажба, съобщи БНТ.

За да се намери решение на проблема, председателят на Общинския съвет в Бобов дол Елеонора Христова свиква извънредно заседание, на което общината да получи разрешение за участие в търга. Ако Центърът бъде продаден и друга сграда в града няма, това означава, че жителите на община Бобов дол, които са около 9000 души, ще останат без спешна медицинска помощ.

Планът за спешна помощ по въздуха: ремонт на 4-ри кугъра и 1 нов хеликоптер

Планът за спешна помощ по въздуха: ремонт на 4-ри кугъра и 1 нов хеликоптер

Борисов е разпоредил стройна организация, но в пътната карта няма срокове

Според кмета Елза Величкова до този казус се е стигнало още когато е била затворена болницата, с имуществото на която в момента се разпорежда синдик и той разпродава имуществото на болницата и помещенията на Спешна помощ попадат в списъка за продажба.

В общината се получи такова писмо преди един-два дни от синдика и това, което можеше да се направи е спешно с председателя на общинския съвет да реагираме и да свикаме извънредна общинска сесия, за да може общината да участва в търга, заяви Величкова.