Болници искат среща с ръководството на НЗОК, след като от там заявиха, че не знаят колко струва лечението на пациентите с COVID инфекция. По-рано днес професор д-р Петко Салчев заяви, че ръководството на НЗОК няма информация колко струва лечението на един пациент с COVID инфекция. В отговор на питането и на готовността въпросът с цената на клиничната пътека да бъде обсъден отново, ако тя се окаже недостатъчна, от Българска болнична асоциация каним ръководството на касата на разговори, в които да предоставят анализ на цената на клиничната пътека и реалните разходи и заедно да намерим решение на проблем, който вече дава отражения.

Цената на лечението на всеки пациент е различна, но в голяма част от случаите тя драстично надвишава цената на клиничната пътека. Разликата започва от 50% над клиничната пътека, а твърде често надхвърля 100%. Това е и причината преди седмици ББА да оповести, че това ще създаде финансови затруднения на редица болници.

Шефът на НЗОК още чака отговор на въпроса си "Колко?" за лечение на COVID-19

Шефът на НЗОК още чака отговор на въпроса си "Колко?" за лечение на COVID-19

Директори на болници продължават да се оплакват, че Касата не плаща

Те заявиха, че ще изпратят официално писмо до професор д-р Петко Салчев, в което заявяват готовност да се включат в нов разговор, като предоставят на НЗОК цялата информация, с която разполагат, както и конкретни предложения за решения.