Информация за нарушения във ВиК София и отклоняване на средства на стойност 500 000 лева е предадена на компетентните органи преди половин година.

Радостно е, че общински съветници от БСП все пак са прогледнали макар със закъснение.
Така кметът на София Бойко Борисов коментира изнесените вчера данни за нарушения във ВиК от двама червени съветници, съобщава Дарик радио.

Кметът припомни, че въз основа на данните за отклонени средства на стойност 500 000 лева от бившия директор на ВиК София Борис Стоичков е поискал смяната му още на 24 март.

„Радвам се, че част от съветниците на БСП прогледнаха. Това означава, че не искат да търпят нередности, макар именно тяхната група да блокира моето предложение за нов директор на Дружеството", каза Борисов.

Преди няколко месеца Общинския съвет назначи на поста бившия зам.-кмет на район Студентски Калин Стануков, вместо предложения от кмета Георги Такев.

Борисов поздрави служителите на МВР, които разкриха организираната група за незаконна регистрация на автомобили в КАТ, но отказа да коментира думите на вътрешния министър Румен Петков, че като главен секретар на МВР е стоял и просто е гледал какво става в КАТ.