Справям се прекрасно с езиците, защото практиката в Европейския парламент е всеки да говори на собствения си език.

Това заяви премиерът Бойко Борисов в интервю за БиТиВи в отговор на въпрос какви са уменията му по отношение на владеенето на чужди езици.

Не виждам необходимост да знаеш чужди езици, важно е да имаш какво да кажеш, отбеляза той.

Лидерът на ГЕРБ добави, че се разбира много добре със сърбите, хърватите, македонците.
Той обаче отново подчерта, че с по-голяма значимост е не езикът, а това което искаш да кажеш чрез него и обясни - И Саркози ме разбра, и Меркел, и Барозу, и Ромпой....

Въпреки това премиерът изказа известно съжаление, че не се е вслушвал в думите на майка си, когато тя го е подтиквала да учи езици. Вместо да уча, аз ходих да ритам топка. Ако имах време сега...

Той добави, че все пак не се е отказал съвсем в това да овладее нов език и обясни, че в колата си има кутия с листчета, на които е написал различни думи на английски.

Запитан как ще коментира представянето на Румяна Желева на фона на вчерашната безспорно положителна изява на Кристалина Георгиева пред евродепутатите, Борисов заяви:

Месеци наред срещу нея (Р.Желева - бел.ред.) се водеше кампания. Надявам се да се възстанови бързо.

Той отбеляза, че не сбъркал с първоначалния избор на Румяна Желева за кандидат за еврокомисар, просто се създали такива условия, в които тя е била поставена в много тежка ситуация.

Животът не свършва с един невзет изпит, изтъкна премиерът.

Относно случая с "Наглите" Борисов заяви: При всички отвличания извършителите много ехидно питат - защо не дойде Бойко да помогне... е помогнах им!