Предоставяме им на хората най-чистото море.

Така премиерът Бойко Борисов коментира от Черноморието откриването на реконструираната и разширена пречиствателна станция в Китен.

Радев обяви Борисов за основен диспечер на порции в бизнес с обществени поръчки

Радев обяви Борисов за основен диспечер на порции в бизнес с обществени поръчки

Пореден скеч на премиера, а пред очите на хората безсрамно се излива бетон, коментира президентът

Това е един от най-важните проекти за Южното Черноморие и гарантира чистотата на плажовете в Приморско и Царево. След това Бойко Борисов ще присъства на официалната церемония по отваряне на обхода на Поморие - стратегически проект за българския туризъм.

По думите му всяка капка вода се пречиства.

"Водата отива в морето като сълзичка, а не виждам никакъв интерес. Но ако тези отпадни води отиваха в морето, всички щяха да са тук и да ме питат. А вие, ако покажете какво сме направили и как се пази природата, от думи няма да има нужда", коментира министър-председателят.

Борисов поздрави Тръмп за 4 юли и се застъпи за здрава трансатлантическа връзка в световните дела

Борисов поздрави Тръмп за 4 юли и се застъпи за здрава трансатлантическа връзка в световните дела

Борисов иска в свят, в който международният ред е поставен на изпитание, отношенията България-САЩ да се задълбочат

Борисов остана доволен от свършената работа по пречиствателната станция и с екоминитъра Емил Димитров-Ревизоро посочиха, че се прави нов проект за водоснабдяване на Черноморието от трите язовира.

"Огромна пречиствателна станция - имат само най-съвременните шведски и италиански системи. Изпълнихме това, което сме обещали - да предоставим най-чистото море. Всяка капка вода е чиста като сълза", отбеляза премиерът.

Екоминистърът Емил Димитров също не скри задоволството си и посочи, че Китен имал нужда от пречиствателната станция. Трябва да пестим водата, да я пречистваме и да пазим природата, настоя той.

Борисов е доволен, че войската върши много работа

Борисов е доволен, че войската върши много работа

Когато имаме вярата в себе си, тогава сме непобедими, коментира премиерът

Инвестиционният проект за подобряване на съществуващата система за управление на oтпадъчните води на територията на град Приморско и град Китен се реализира с финансиране по оперативна програма "Околна среда" на обща стойност 22,27 млн. лева. От тях 16 млн. лева са безвъзмездна финансова помощ, съфинансирането от Община Приморско е 2 млн. лева, а останалите средства са от държавния бюджет. С изпълнението на проекта ще бъде постигнато подобряване на качеството на живот на населението на територията на Приморско и Китен, преодоляване на здравно-екологичните рискове и предоставянето на качествени екологични услуги на гражданите.

Реконструкцията и разширяването на съществуваща пречиствателна станция ще обслужва над 55 000 жители и гости на Приморско и Китен по време на туристическия сезон. Реализирането на проекта допринася за изпълнението на поетите ангажименти на страната ни за изграждане на обекти, чрез които да бъде увеличен събраният и третираният товар на замърсяване преди заустването на отпадъчните води във водни обекти.