Тренирайте, гответе се така, че винаги да сте живи, здрави и крепки. Такова обръщение направи премиерът Бойко Борисов по повод първото връчване на бойното и представителното знамена на Съвместното командване на специалните операции и честване празника на гарнизон Пловдив.

По думите му, ако на някои нещо се случи, войската на която най-много разчитаме показва, че са тези, които вършат най-много работа. Пазете се живи и здрави и честит празник, завърши премиерът Борисов.

Tой изтъкна, че когато имаме вярата в себе си - тогава сме непобедими.

"Имаше много съпротива да направим още една такава подобна структура, защото и за вас трябват машини и за вас трябва допълнително финансиране, но това, което съм поел като ангажимент ще изпълня", увери министър-председателят .

Борисов посочи, че имаме много скъпи други въоръжени сили, но тези са долу, където никой друг не може, така че пазете се живи и здрави.

Специалните сили са войската, на която най-много разчитаме. И регионалните конфликти, и в световен мащаб, добави Борисов. След официалното приемане на строя от министър-председателя, се състоя ритуал по освещаване и връчване на бойното и представителното знаме и официално откриване на СКСО.

Премиерът напомни, че поетите от него ангажименти вече се реализират - осигурени са допълнително патрони за ученията и вече се строи казармата, така че през март месец догодина новата сграда да бъде завършена.

В Пловдив Борисов посети и духовната семинария "Св. Св. Кирил и Методий", чиято сграда е ремонтирана основно с отпуснати от правителството 600 000 лева. Сменени са старите покриви, които бяха в много тежко състояние. Сменена е отоплителната система, а подовите настилки в сградата са подменени. "Само може да се радваме, че е станало толкова хубаво", отбеляза той. 

Каракачанов: Развитието на Специалните сили ще продължи

Каракачанов: Развитието на Специалните сили ще продължи

Той коментира, че никъде няма пленено българско знаме, но във военния музей има десетки знамена от победените противници