В Холандия ще отворят фризьорските салони. Представете си досега те са били без фризьорски салони, молове, фитнеси. Ние също заслужаваме да водим нормален живот. Това не значи, че трябва масово да се юрнем по ресторантите. Ние никой не задължаваме и не юркаме да ходи по молове и заведения. Хората са информирани и могат да вземат решения. Това каза премират Бойко Борисов на посещение в село Малево. Той бе заедно с здравния министър Костадин Ангелов.

По отношение на лечението за коронавируса и спекулациите в обществото Борисов заяви: "Тук има достатъчно глупави хора, които да се подвеждат". Пандемията не е свършила, въпреки разхлабването на мерките. Имаме цял март да ваксинираме. Това е огромен щит срещу вируса, допълни той.

Няма хаос около организацията с ваксинацията, заяви от своя страна здравният министър Костадин Ангелов.

Попитан кой ще го замести по време на предизборната кампания, Борисов отговори, че Марияна Николова отговаря за изборите. Министър-председателят винаги си е министър-председател дори и в отпуск. Държавата се управлява от правителството.

По-рано днес премиерът бе в завод "Неохим" Димитровград.

Припомняме, че именно останалите затворени заведения заради започващата трета вълна на заразата у нас, а и в Европа, предизвика най-сериозното противопоставяне. Представители на заведенията в страната излязоха и на протест пред Министерски съвет, като преди това се заканиха да отворят протестно на 1 февруари. От тогава обаче зачестиха случаите на заловени от инспекторите частни партита и незаконно работещи заведения, въпреки забраните. Реални резултатите от глоби и мерки на властите засега няма.

На 15 февруари, мъж пострада при масов бой между две компании в Пампорово. Сбиването е станало след полунощ, когато заведението би трябвало да е затворено, каквато е заповедта на здравния министър.

Същият ден пък бе арестуван и управителя на нощен клуб в Разград заради нелегален купон.

Ден по-късно съобщено, че униформените разследват сигнал за нерегламентиран купон с полицаи в Благоевград.

На 17 февруари бе съобщено за таен купон с полицаи край Сандански.