„От днес нататък надявам се ДАНС да се чува само при успешни операции. От днес ДАНС ще работи това, което законът й повелява".

Това заяви премиерът Бойко Борисов след разговор с екипа на агенцията в сградата на ГДБОП.

Борисов каза, че е видял в техните очи заряд и желание да бъде изчистено името на институцията. По думите му съставът е силно мотивиран и има желание за работа.

Премиерът каза, че ще даде най-висока оценка на този служител, който му донесе реална разработка за сега действащи министри, зам.-министри или кметове на ГЕРБ.

Борисов съобщи, че новата концепция и проектозаконът, са раздадени на всеки един служител и че им е поставил срок до петък за становища.

Премиерът каза, че е чул много добри предложения от служителите, с които ще се улесни работата и намаляват бюрокрацията.

По отношение на информационно-аналитичната дейност и придвижването на документите са предложени варианти, с които сроковете се скъсяват максимално, каза Борисов.

За новата концепция той посочи, че предвижда бързо придвижване на документите и добра координация между МВР, БОП и ДАНС на ниво директори.

„Друга координация не предвиждаме", добави Борисов.

Паразитните звена, които не са необходими според новата концепция, ще бъдат премахнати, каза още Борисов. Той е убеден, че с новия закон функциите на ДАНС и на БОП няма да се припокриват. „За това правим нов закон", подчерта Борисов.

Бойко Борисов е категоричен, че всички в ДАНС са наясно какво се е случвало през последната година и половина, но според него не е редно да коментира.