Станишев и Доган прекрачиха прага на политиката и чрез партиите си се опитват да ме атакуват лично.

Това каза пред журналисти столичният кмет Бойко Борисов, съобщи БТА.

На въпрос как ще коментира създаването на анкетна комисия във връзка със случая "Сретен Йосич", Борисов нарече акта "срам за Станишев и за Доган, срам и за Народното събрание".        

"Това не е лична атака, а пряк опит да се посегне върху живота ми. В единия случай това може да означава човек да бъде насочен към този, който конкретно го е задържал, а в другия е с тези действия да се оправдаят други действия, които биха довели до посегателство върху живота ми", каза столичният кмет.

По повод ветото на президента относно Закона за провеждането на избори за Народно събрание, Борисов заяви, че го оценява като добронамерено, защото това е един срамен закон с вдигането на минималния праг за коалиции на 8%.

Припомняме, депутатите приеха предложението за създаване на временна анкетна комисия за изясняване на обстоятелствата по престоя на Сретен Йосич в България.
Комисията ще функционира за срок от 3 седмици.

Тя трябва да проучи твърденията на Йосич за евентуална съпричастност и покровителство от страна на български държавни органи за периода на пребиваването на Йосич у нас.