От БСП не приемат като шега изказванията на земеделския министър Мирослав Найденов, че иска да убие Корнелия Нинова. Антон Кутев каза по време на брифинг на „Позитано" 20, че тази закана е отправена със същия тон, с който Божидар Димитров говори за „шибания народ".
Тези изказвания на министър Найденов напомнят на червения депутат периода, когато бизнесмени насилствено са застраховали, а т.нар пирамиди са събирали парите на хората.

На въпрос на news.bg как се чувства като обект „за отстрелване" Корнелия Нинова отговори: „Аз зная, че съм греда в окото на управляващите, но това изказване ми дойде в повече." Тя посочи, че заплахата от страна на земеделския министър е дошла след среща на Нинова с тютюнопроизводители в нейния избирателен район.

Те се оплакали, че средствата за премии все още не са им преведени. В същото време Найденов е бил засечен в ловно стопанство в района. Корнелия Нинова разкрила това и в резултат министърът заявил: „Единственото ми желание сега е да намеря Корнелия Нинова и да я убия."

Червената депутатка се чувства обидена от изказванията на министър Найденов. Според нея, този тон на агресия, омраза и противопоставяне е недопустим. „По-лошото е, че това остава безнаказано", изтъкна Корнелия Нинова.

Повишаването на цената на хляба ще доведе до повишаване на инфлацията. За това алармира Корнелия Нинова от БСП. По думите й, изказванията, че повишената цена на хляба се влияе единствено от цените на зърното на международните пазари е лъжа.

Нинова коментира, че по-високата цена на хляба е в резултат на повишените осигуровки за земеделските производители, които е въвело това правителство, както и решението на кабинета да не се възстановява акцизът върху горивата за производителите.

Като груб цинизъм червената депутатка определи твърдението, че цената на хляба няма да доведе до повишаването на цените на други продукти. Нинова информира още, че акцизът върху горивата за земеделските производители съставлява 30% от себестойността на продукта.

Тя предлага да се засили контролът върху износа на жито. „120 хиляди тона пшеница са изнесени само за последните 10 дни", каза още Нинова. Според проучвания, всеки един българин годишно консумира 140 кг хляб.

Нинова предложи на медиите, присъстващи на пресконференцията, да проучат колко фирми, в които има участие Десислава Танева (депутат от ГЕРБ) в момента изнасят пшеница. Явор Гечев, председател на младежкото обединение в БСП, посочи, че когато той търсил в АПИС фирмите с участието на Танева, системата забила.

Антон Кутев не се съгласи с твърденията, че цената на хляба изкуствено е държана по-ниска от Тройната коалиция. Той дори разказа виц по темата: „Попитали радио Ереван „с какво ще запомните първата година от управлението на правителство на ГЕРБ"? Радио Ереван отговорило - с миналото"