Министър Петя Аврамова каза вчера, че тол системата била проходила, но за нас тол системата прокуца.

Това каза депутатът от БСП Димитър Данчев на пресконференция на Позитано 20 след официалния старт на тол системата вчера.

"От септември миналата година, когато трябваше да заработи системата, се казваше, че тя е в тестова експлоатация. Сега преди няколко часа научихме от Олег Асенов от АПИ, че сега системата е на режим "асистирано правоприлагане". 2 години управляващите се чудят какво понятие да измислят за този хаос", коментира Данчев.

По думите му АПИ е похарчила 1.3 млн.лв., за да мести пътните знаци. "Как ги е местила без това да бъде уточнено с общините, трябва да отговорят от Агенцията", попита депутатът.

Над 270 000 лв. приходи в тол системата за половин почивен ден

Над 270 000 лв. приходи в тол системата за половин почивен ден

Продадени са над 20 000 маршрутни карти

Той поиска GPS-тракерите да бъдат интегрирани към тол системата, така че да започне нормално отчитане и да няма забавяне по границите.

От своя страна левият депутат Георги Свиленски добави, че тол системата е насочена към три субекта - граждани, общини, превозвачи и БСП предлага списъкът с проблемните пътища за винетна такса да бъде актуализиран, тъй като няма как в средата на март общините да поемат отговорността за ремонт на пътища.

"Днес има провал с тол системата, няма какво да ни убеждават, че ъпдейтвали", категоричен бе Свиленски.

Предвиждат и други ъпдейти на тол системата

Предвиждат и други ъпдейти на тол системата

Те не отнемали съществено време според Олег Асенов

"За тази ситуация в момента има един отговорен, казва се Бойко Борисов, миналата седмица на изслушване в парламента на всички зададени въпроси, той не отговори на нито един. Не разбира за какво става въпрос. Всички решения носят неговия подпис, българските граждани трябва да знаят кой е виновен за проблемите с тол системата", обясни още Георги Свиленски.