Тази вечер bTV пусна повторение на предаване от "Шоуто на Слави" вместо предвидения за днес нов епизод заради несъответствие с професионалните стандарти, съобщиха от медията.

Промяната се предприема, за да не се допусне нарушаване на обективността и едностранчиво представяне на политическата тематика.

Слави Трифонов напомни за ултиматума си към политиците

Слави Трифонов напомни за ултиматума си към политиците

Двуседмичният срок, даден от шоуменът, наближава

"Първоначално планираният за днес епизод няма да бъде излъчен, поради несъответствие със стандартите за телевизионно съдържание на неутрална и обективна телевизия като bTV, която не толерира едностранно представяне в програмите си." - се казва в писмо до медиите.

От телевизията уточняват, че не ограничават служителите си в проявяването на политически пристрастия, стига това да не се отразява на работата им:

"bTV и "Седем осми" имат сключен договор за създаване на предаване с развлекателно-информативен характер. Уважаваме професионализма на екипа на "Седем Осми" и опита им в създаване на развлекателни програми. Същевременно bTV Media Group не проявява отношение към политически пристрастия на своите водещи, стига те да не влияят и да не се отразяват на работата им за bTV."