Няколко месокомбината са новите огнища на коронавирус в Германия, като заразените в тях вече са 230 души.

Пред bTV генералният ни консул във Франкфурт на Майн Антоанета Байчева потвърди, че в засегнатите предприятия има и българи. Въпреки че засега нямало наши сънародници, които да се свързали с представителството ни във Франкфурт, Байчева изрази мнение, че вероятно има и заразени българи. По нейни работниците в месообработвателните предприятия са основно от България и Румъния.

Български работници са заразени с COVID-19 в кланица в Германия

Български работници са заразени с COVID-19 в кланица в Германия

Предприятието е затворено

Огнищата на Covid-19 в месообработвателната индустрия са няколко, като към момента най-засегната е фабрика за месо в град Косфелд. Вече са направени над 900 проби там, но резултатите излизат поетапно. До момента положителните са 230. Във фабриката е била направена и проверка от властите, при която са били установени нарушения - неспазване на нужното разстояние от 1,5 метра при работа и неправилно поставяне на защитните маски.

От фирмата твърдят, че работниците са живеели в апартаменти от трима до петима души. Извършват се проверки дали това действително е така.

Въпреки че този понеделник в Косфелд трябваше подобно на останалите градове в страната да влязат в сила нови облекчения на мерките, това няма да се случи, защото там е надскочена границата от 50 на 100 000 заразени.