Българи и румънци са повечето от заразените 180 работници в кланица германски град Кьосфелд, съобщиха местните власти. Въпросните наемни работници от България и Румъния живеят в общежития близо до комбината. 13 от инфектираните са били хоспитализирани, уточнява "Нова телевизия".

Мнозина от работещите в предприятието 1200 човека все още се издирват, за бъдат тествани. Досега са взети едва 900 проби.

Месокомбинатът, намиращ се близо до границата с Нидерландия, беше затворен по нареждане на здравния министър на федерална провинция Северен Рейн-Вестфалия заради огнището на зараза в него.

В друга кланица - в град Ор-Еркеншвик, в същата провинция и притежаван от същата компания, също има огнище на заразата с COVID-19. 33-ма от общо 1250 работници са дали положителна проба. Затова местните власти са разпоредили всички работeщи в кланици в района да бъдат тествани.

Същото направиха и властите в северната провинция Шлезвиг-Холщайн, след като 109 човека от кланици в Бад Брамщет дадоха положителна проба.