БСП са създатели на всички порочни практики в българския преход и пак се обявяват като носители на промяна.

Това се казва в позиция на Български земеделски народен съюз (БЗНС) след конгреса на червените през уикенда.

"Създателите на всички порочни практики в българския преход към демокрация, наследниците на БКП и ДС днес отново се заявяват като носители на промяна. Хората, които воюваха срещу свободата и демокрацията в България, тези, които спазаряваха националната ни идентичност за република на СССР и които избиваха българските демократи - днес техните наследници публично искат властта в държавата. Още повече искат да превземат институциите на ЕС", подчертават земеделците.

БЗНС отбелязва, че тези, които изпращаха танкове за смазване на антикомунистическите революции в Европа, днес искат да са първи в Европейския парламент.

"Днес те отново са врагът на Свободна Европа, защото целта им е да я разбият отвътре, за да обслужат интересите на евразийския си господар от Кремъл", подчертават от партията.

Според земеделците целта на БСП на евровота през май е вдигане на мощна антиевропейска вълна.

"Стратегията им е дестабилизация на ЕС по плана на Путин и връщане на България в руската зона на влияние - там, където комисионите за слугинажа им носят житейски комфорт, но предават интересите на държавата и унищожават свободата на нацията", се казва още в позицията.

От Български земеделски народен съюз са убедени, че БСП не може да разследва корупцията в страната, тъй като е неин носител след прокарването й като основен механизъм на властта.

"Червената корупция спъна предприемачеството на обикновения българин. Тя обслужваше червените олигарси в стремежа им да пленят държавните институции и да монополизират пазара.Основната цел на новопокръстилата се БСП беше да трансформира заграбените капитали от комунистическите предприятия в нови частни активи. През комунизма и през прехода БКП/БСП неколкократно фалираха държавата и ограбиха българския народ. И най-страшното от гледна точка на нашето бъдеще - тази престъпна банда прокуди най-способните и трудолюбиви българи да търсят реализация в чужбина", пише БЗНС.

Партията призовава "Елена Йончева най-напред разследва дейностите на близката на БСП ДС и намесата на ченгетата в икономиката и политиката ни. Да проучи как бащите на днешните и съпартийци изнесоха капиталите зад граница, как после с тях създаваха фирми и партии. Нека Елена Йончева разследва как Сергей Станишев "загуби" доклада на ДАНС, докато БСП имаше определяща роля в правителството на тройната коалиция. Защо въпреки обществените очаквания не беше съден?".

"БСП ли ще реформира прокуратурата? БСП не са жертвите, те са кадровиците в съдебната власт. Защо нейните членове и поддръжници не се разбунтуваха, когато главният прокурор въведе давност на престъпленията на комунистическия режим? Отговорът е очевиден - защото по този начин Цацаров елиминира възможността от съдебно преследване на незаконно придобитата им собственост и техните престъпления срещу собствения им народ. Така прокуратурата защити БСП, червената олигархия и гарантира спокойствие на децата на висшия ешелон на БКП и ДС. Греховете на БСП към България са многобройни и непростими. Ето защо тези предатели на нацията никога повече не трябва да имат властта!", заключават от партията.