41% от новия път в Кресненското дефиле са подадени за одобрение в Европейската комисия. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова в Сливен, цитирана от БНТ.

По нейни думи няма решение за пренасочване на средствата за този участък.

Ние ще следим ситуацията внимателно и ако има риск от загуба на тези средства или риск от това да не успеем в срок да реализираме този участък от магистрала "Струма", естествено ще се възползваме от тези средства на друго място, където имаме готовност, обясни Аврамова.

По време на посещението си в Сливен министърът се запозна с необходимостта от изграждането на нов пътен възел на 261 километър от АМ "Тракия" в района на град Кермен.

Министърът обяви, че до края на годината ще бъдат възложени предпроектни проучвания, а след това ще бъде изготвен технически проект и процедура за възлагане на пътния възел.

Според Аврамова заради наличието на жп връзка може да стане удобен пътен възел за изход към АМ "Тракия" от Сливен.

Тя посочи и че се работи по разширението на пътя Сливен - Ямбол от двулентов в четирилентов. В момента се извършва рехабилитация на 12 км от този път, като за целта са отпуснати над 5 милиона лева.