С много настроение, усмивки и игри децата в София посрещнаха един от любимите си празници - Деня на детето. Вярваме, че много усмихнати са били е вече порасналите деца - техните родителите.

В тяхна (и на децата, и на порасналите) чест в столицата бяха организирани десетки събития и културно-образователни инициативи.

На площада на НДК се проведе Мини Арт Фест, на който малки и големи могат да се насладят на циркови представления на две открити сцени, работилници по музика и рисуване.

Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) и едни от най-популярните личности в интернет пространството организират инициативата "Д@!ЗДр", чийто послания имат за цел да достигнат до всяко българско дете. Съвместната работа гарантира огромен интерес към събитието и към видеоклиповете, чието съдържание ДАЗД пази в пълна тайна.

На грандиозна сцена, оборудвана с два свръх модерни LED екрани с размери 6 х 4 м, ще се качат за първи път:

- Слави THE CLASHERS, който има над 263 000 последователи, очакващи с интерес топ класациите всяка неделя в ютюб канала му. Слави Панайотов е едно от най-популярните лица сред влогърите, но малко хора знаят, че той е специалист и в хотелиерството.

- Елисавета и Красимира, известни като дуета "Майко Мила!", разработили най-обичаната и най-весела ФБ страница на майките, в която ежедневно десетки хиляди родители четат забавни и важни статии по въпросите за родителството.

- Главен инспектор Михаил Драгоданов, оглавяващ един от секторите в отдел "Киберпрестъпления" към ГДБОП ще разкрие интересни тайни на всички посетители на събитието, а много деца ще разберат, че в България има и киберполицаи.

- THE PACT е най-голямата организация на ютюбъри и влогъри в България, в която членуват 22 известни личности. На сцената Пактът ще бъде представен от: Gothika_47 (145 000 фенове), Aethelthryth (134 000 фенове), Nikicha1 (73 000 фенове), Hazel (42 000 фенове) и Venata (206 000 фенове). Малко известни с истинските си имена Евгени, Преслав, Никола, Маги и Венци обещават да направят незабравимо шоу на своите невръстни почитатели.

Празникът на детето (1 юни 2018 г.) в зала "Асикс Арена" (бивша зала "Фестивална").